Hvordan har Tech-Huset kunne hjælpe jer?

Den udfordring Tech-Huset har hjulpet os med at løse i denne omgang er simpelthen et kapacitets spørgsmål. Det har jo øget vores kapacitet markant fra at vi sidder nogle folk i flere forskellige positioner og med mange hatte på tidligere, hvor vi nu har bevæget os over i en retning hvor vi har tekniske designere og projektledere, der sammen udgør et projektteam. Det er ligesom det set-up vi får testet af her på det her projekt, hvor vi har haft en projektleder og teknisk designer, der sammen udgør projektteamet internt hos os.
Tech-Huset har netop hjulpet os med at udfylde den her rolle, som teknisk designer, for dels at prøve konceptet af, men også for at få tilført en større kapacitet i vores tekniske afdeling til at udføre den her opgave og til at varetage den og overholde deadlines og tidsplaner over for kunden. 

Det var helt klart en hurtig eksekvering fra Tech-Huset side af og kombineret med en tæt dialog og der blev fulgt hurtigt op efter opstart, hvorvidt det fungerede eller om der var nogle rettelser, samt om vi oplevede at det levede det op til forventningerne.

Fra jeg tog telefonen og ringede til Ida gik der ikke lang tid efter, så sad Rasmus herude. Jeg tror ikke der gik andet en 1 uge eller 14 dage fra vi ringede til vi havde ham på pinden. Det blev heldigvis ret hurtigt afklaret, at det var et godt match og så var han lynhurtigt i gang derefter. 

"Ved at hive Rasmus ind udefra, så får vi et ekstra skud energi til opgaven og kan på den måde få løst den af en, som er meget fokuseret på opgaven og ikke bliver grebet af dagligdagsting. Det har helt klart været noget af det gode ved at få ham på holdet til den her opgave".
Nicolai Andreasen
Head of Projects

Hvad laver LP Kolding?

Vi laver rustfri tanke og procesudstyr til mange forskellige brancher og har i løbet af de godt og vel 9 måneder haft en rivende udvikling og har haft et stort behov og lavet en konsolidering for, hvordan vi arbejder her og gentænke måden vi er struktureret og organiseret på

Hos LP-Kolding er vi i en længere vækstfase og derfor har vi behov for også at kunne udfylde de kapacitetsudfordringer vi får indimellem fordi de er kommet tidligere og de vil komme igen og endda i et større omfang end vi har kendt til tidligere og muligvis også ressourcer der har nogle nogle kompetencer som vi måske ikke har in-house. Yderligere, hvis vi skal afprøve et nyt marked for vores rustfri ståltanke, kan det også være en måde at komme i gang på.

Vores opgave er 100% ordreproducerende virksomhed, så alt vi laver er aldrig rigtig lavet før, vi har altid lavet noget der minder utrolig meget om, men vi har aldrig udført det på præcis samme måde.

Så selvom det her er en kunde vi har arbejdet tæt sammen med i rigtig mange år og vi kender dem på mange punkter, så er deres slut kunde ny og vi kommer så ind som producent og skal hjælpe dem på ny, så selvom der er mange ting der er det samme, så er det alligevel meget forskelligt fra gang til gang.

Så derfor har det givet god mening for os, at få en teknisk designer ind, der har noget branche kendskab og kan hurtigt komme ind i rollen og hjælpe med at lave 3D modellering og 2D tegninger.

Hvorfor bruge en konsulent?

Det at bruge Tech-Huset til denne opgave har været en strategisk beslutning og nødvendigt at bruge en konsulent i et begrænset omfang.
Men det er også, hvad den her type opgave og projekt har kunne bære fordi størrelsen taget i betragtning, så er det en opgave der vil kunne påvirke vores organisation ret meget fordi den er relativ smal i troppen. Ved at hive Rasmus ind udefra så får vi et ekstra skud energi til opgaven og kan på den måde få løst den af en, som er meget fokuseret på opgaven og ikke bliver grebet af dagligdagsting og det har helt klart været noget af det gode ved at få ham på holdet til den her opgave. Det Rasmus sidder og laver pt. er egentlig en halv stor ordre i vores forretning. Han tegner 26 tanke sammenlagt, tanke der alle kan nogle forskellige ting, i forskellige konstellationer og størrelser. 

At bruge en konsulent er bestemt fordelagtigt, når man står overfor en spidsbelastning.
Rasmus er nu næsten er i mål i forhold til tegningsarbejdet og så har vi selv et produktionsapparat, der kan varetage hvad der kommer efterfølgende, men at få vores projekter produktionsmodnet er tit en flaskehals i vores hus og derfor har vi både tidligere og i denne her omgang brugt Tech-Huset til at hjælpe os med det behov. Det er jo nemt og bekvemt i forhold til du ikke skal til at ansætte, rekruttere og afholde samtaler og hvis ikke det virker, så ringer vi og “brokker” os et eller andet sted. Det er jo også den service vi får med i pakken.
Det fungere således, at f.eks. Rasmus kommer herud og levere en varer og så har vi en tæt sparring både med ham og Tech-Huset løbene.

Så hvis det ikke fungerer , ringer jeg f.eks. til Ida, ejer og sælger for Tech-Huset, og siger vi skal have taget aktion i forhold til samarbejdet, hvis han nu viser sig ikke at være det helt rigtige match alligevel. Enten har jeg formuleret mig forkert i mine krav eller også så har Tech-Huset fejltolket, hvad Rasmus  egentlig var i stand til, men i det her tilfælde har vi ramt godt ind på hinanden!

Udover alt dette, så slipper vi også for at skulle have den kapacitetsomkostning, som er hører med ved at skulle starte en ny medarbejder op på samme omfang som normalt,  når det et projekt for en 3 måneders periode eller lignende.

Opgaven

Det hele starter med at vi modtager nogle koncepttegninger fra kunden, som vi så arbejder videre med og så har vi et flow sammen med kunden, hvor vi har en designfase, hvor vi afklarer hvilke studser skal der på, hvor mange zip kugler skal der ind i de her tanke. Er de for store eller for små, alt sammen en dialog vi har med kunden.

Rasmus har været med til at overtage designet  sammen med vores projektledere, som har afklaret hvad der skal ske. Derefter har Rasmus været den udførende del og lavet tegningerne, som herefter bliver gennemgået af projektlederen, som efterfølgende tager det med videre internt i vores organisation.
De 26  tanke skal bruges til en nyopstartet fabrik, hvor kunden skal bruge det til et komplet nyt produktionsanlæg til fødevarefremstilling. 

Interview og video

I videoen er vi på besøg hos LP Kolding og interviewer Nicolai Andreasen om brugen af en konsulent fra Tech-Huset’s  og samarbejdet mellem os.
Vi taler om, hvordan LP har gjort brug af en konsulent, Rasmus Strand, til at hjælpe dem gennem en spidsbelastning, hvor de skulle have 3D modelleret 26 rustfri stål tanke.

LP-Kolding A/S

LP Kolding har mere end 50 års erfaring med at konstruerer og producerer tanke, units, rørsystemer og procesudstyr i rustfri stål.

I forbindelse med en stor ordre på 26 tanke, der alle har forskellige konstellationer, størrelser og formål. har Tech-Huset hjulpet LP Kolding med 3D modellering og tekniske tegne kompetencer. 

 

Rasmus Strand

Livet som Techhusianer er meget forskelligt, da der er stor variation i opgaverne. Mød vores konsulent Rasmus Strand. og læs mere om, hvad han bidrager med i opgaveløsningen, når han indgår i et projektteam hos en kunde.

Følg med på vores andre platforme