Mød Rasmus

Mit navn er Rasmus Strand og jeg er teknisk konsulent indenfor maskinindustrien. Jeg har været ansat ved Tech-Huset fra første dag, faktisk startede jeg allerede nogle måneder før end vi fik et navn. Så jeg er en af de “gamle” techhusianere. Det har været en utrolig  fed og sjov rejse at være med helt fra starten og nu næsten 5 år senere er jeg stadig utrolig glad for at være en del af Tech-Huset. Som konsulent har jeg være udsendt utrolig mange steder, hvilket har givet mig en bred vifte af erfaring, som jeg har tilegnet mig gennem tiden.

Jeg har tegnet alt fra højspændingsmaster, fiske opdrætningssytemer, rensningsanlæg. og nu tryktanke. Det er meget forskelligt, hvilke programmer jeg tegner i, da det varierer meget fra virksomhed til virksomhed, hvad deres præferencer er, men det skifter ofte mellem SolidWorks og Inventor, men nogle tegner også stadig i AutoCAD. 

Hvorfor kan du godt lide at være konsulent hos Tech-Huset?

Jeg har altid godt kunne lide at tingene ikke bliver for trivielt og ensformigt.
Ved at være en del af Tech-Huset giver det mig mulighed for at prøve mange forskellige discipliner af og udfordre og udvide mine tegnekompetencer hele tiden.

En af de mange ting, som jeg godt kan lide er, at man kommer rundt til mange forskellige virksomheder og industrier og prøver noget forskelligt således at du hele tiden udfordres og ikke kommer til at opleve at tegne og lave det samme hele tiden og at dagene bliver for rutinepræget.

Det med at man prøver noget forskelligt, gør også at du opbygger en bred pallette af erfaring og kompetencer, som du kan arbejde videre med på et andet og nyt projekt f.eks. ved en anden virksomhed. Den erfaring og ekspertise jeg tilegner mig de forskellige steder jeg er projektansat hos, kan jeg bidrage med til et nyt sted.

Der er selvfølgelig altid forskelligt, hvordan virksomhederne arbejder på, hvordan deres processer er eller på hvilken måde de tegner på, men det er super interessant at opleve og skulle tilpasse sig. Det synes jeg netop også er med til at gøre, at det fedt at være konsulent, da man både fagligt udvikler sin viden og forståelse i forhold til knowhow. I mit tilfælde endnu dybere forståelse for rustfrit stål og bukninger samt styrke i metaller osv..

Jeg trives utrolig meget i, at få muligheden for at arbejde fleksibelt og alsidigt med de kompetencer jeg har og at kunne udbygge dem hele tiden.
Noget af det jeg synes Tech-Huset gør godt er f.eks. at de laver flere sociale tiltag såsom fredagsbar, hvor der altid er en god og uformel stemning samt afholder sommerfest/julefrokost, der alt sammen er med til at styrke sammenholdet.

"Jeg kan godt lide at være en del af Tech-Huset fordi det giver mig den der fleksibilitet og frihed, som jeg godt kan lide af have.
Og så kan jeg også godt lide at de forsøger at have noget socialt samvær med os konsulenter"
Rasmus Strand
Teknisk konsulent

Opgaven hos LP Kolding

Hos LP-Kolding startede jeg med at hjælpe dem med deres
projekt, der omhandlede at skulle levere 26 tanke til en kunde.
Det er altid en a
gil proces, hvor der arbejdes med kundens krav og ønsker samt at skulle få det til at kunne fungere i praktisk.

Det har været sjovt at være en del af projektet hos LP-Kolding, fordi selvom jeg skulle lave 26 tanke, så er der nærmest ikke én af tankene der er ens, så der har været justering og forandringer, da tankene hele tiden har skulle kunne noget forskelligt.

Det jeg gør er, at lave  3D modellering, som så omdannes til produktions- og montagetegninger således at der kan produceres rustfri stål tryktanke efterfølgende.

Jeg har bestemt også kunne lære noget i den tid jeg har været ved LP-Kolding på. En af de ting jeg har lært er deres specielle måde, som de generelt tegner på.
Det er nytænkende for mig og ikke noget jeg har oplevet før, så det er fedt at lære nye måder at løse konstruktioner/tegninger på og at der findes flere muligheder og løsninger inden for mit eget felt.

Rasmus fortæller

LP-Kolding A/S

Vi har været på besøg hos LP Kolding, hvor vi mødte Head of Projects, Nicolai Andreasen, der fortalte om opgaven, som Tech-Huset hjælper dem med.

Du kan læse mere om kundehistorien her